Producten

Solar Edge omvormer

De elektriciteit die zonnepanelen opwekken is anders dan de elektriciteit die de apparaten in je huis gebruiken. Om de opgewekte energie te kunnen gebruiken, heb je een omvormer nodig. Een omvormer zonnepanelen werkt als een soort vertaler tussen de zonnepanelen en de apparaten thuis. Het zet de opgewekte energie om in bruikbare energie.

Wil jij ook graag beginnen met zonne-energie opwekken? Bekijk onze zonnepanelen en omvormers of vraag direct een offerte aan!

Producten

solar edge Omvormers

Solar Flevo Zon biedt kwaliteit en daarom werken wij met Solar Edge omvormer. Het merk is innovatief en maximaliseert met slimme technologieën de energieopbrengst van zonnepanelen. Een SolarEdge-omvormer is een geavanceerd apparaat dat zonne-energie omzet in bruikbare elektriciteit voor huizen en bedrijven. Wat SolarEdge onderscheidt, is de unieke power optimizer-technologie, die de prestaties van elk zonnepaneel individueel optimaliseert. Hierdoor worden energieopbrengsten gemaximaliseerd en kunnen schaduw- of paneelproblemen beperkt worden. De omvormer biedt ook monitoring op paneelniveau, waardoor eigenaren de prestaties van hun zonne-installatie real-time kunnen volgen. Kortom, Solar Edge omvormers dragen bij aan efficiënte en betrouwbare zonne-energieopwekking.

omvormers

Solar Edge 1 en 3-fase Omvormers

SolarEdge heeft verschillende omvormers in het assortiment. Wij leveren zowel 1-fase omvormers als 3-fase omvormers. Download de brochures voor meer informatie en neem gerust contact op als je vragen of interesse hebt. Weet je niet welke omvormer je nodig hebt? Lees dan hieronder verder.

 

Producten

Welke Omvormer heb ik nodig?

Er bestaan verschillende typen omvormers: 1-fase en 3-fase. Om de juiste omvormer te kunnen kiezen, moet je weten of je een 1-fase of 3-fase systeem nodig hebt. We leggen je graag het verschil tussen de twee uit.

In Nederland hebben woonhuizen een 1-fase of 3-fase hoofdaansluiting. Als jouw huis een 1-fase hoofdaansluiting heeft, gaat een 3-fase omvormer niet werken. Deze omvormer heeft namelijk 3-fasen nodig om de stroom aan terug te leveren. Op een 1-fase hoofdaansluiting kun je dus alleen een 1-fase omvormer aansluiten. Als je een 3-fase hoofdaansluiting hebt, kun je kiezen tussen een 1-fase of 3-fase omvormer. Tot 14 zonnepanelen kun je prima kiezen voor een 1-fase omvormer. Deze is vaak goedkoper dan een 3-fase omvormer, waardoor je je investering eerder hebt terugverdiend.

We kunnen ons voorstellen dat deze informatie lastig te begrijpen is. Daarom staan wij voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden en je te helpen met het maken van de beste keuze. Neem gerust contact op voor meer informatie.

1-fase hoofdaansluiting

 

Bij een 1-fase hoofdaansluiting komt er via 1 kabel 230V binnen. Veel woningen beschikken over een 1-fase hoofdaansluiting van tenminste 1x35A. Hoe hoger het aantal ampère (A), hoe meer stroom je tegelijkertijd kunt gebruiken en kunt terugleveren. Een 1-fase hoofdaansluiting is vaak voldoende als er niet veel apparaten in huis worden gebruikt.

Je herkent een 1-fase hoofdaansluiting als er bijvoorbeeld het volgende op jouw kWh meter staat:

 

  • 220/2230V.

3-fase hoofdaansluiting

 

Bij een 3-fase hoofdaansluiting komt er via 3 kabels 230V binnen. Ze beschikken over een hoofdaansluiting van minstens 3x25A. Een 3-fase aansluiting is handig als je veel apparaten tegelijk gebruikt, zoals een airco, warmtepomp of inductiekookplaat. Als je veel zonnepanelen op je dak wilt, is het vaak nodig om een 3-fase hoofdaansluiting te laten installeren.

Je weet dat je een 3-fase hoofdaansluiting hebt als er bijvoorbeeld het volgende op jouw kWh meter staat:

 

  • 3×220/230V
  • 380/400V
  • 380V.

Offerte

Ook besparen op je energierekening?
Vraag hier vrijblijvend je offerte aan.

Omvormer zonnepanelen

4 + 3 =